Pyhimys

Tapahtumapaikka: 
Kehruuhuone
Päivämäärä: 
15.1.2021 klo 21:00 - klo 23:00

Suomen suosituimpien artistien joukkoon noussut Pyhimys on pitkän linjan räppäri, joka tunnetaan oivaltavista, moniulotteisista ja ajatuksia herättävistä lyriikoistaan.

Vuoden 2019 Emma Gaalassa peräti kuusi Emmaa-patsasta kahminut Pyhimys nousi jättisuosioon viimeistään vuoden 2018 Tapa poika -albumillaan. Mm. vuoden kuunnelluimman kappaleen “Jättiläinen” sisältänyttä levyä seurasi vuonna 2019 Matti Mikkolan johtaman Saimaa-yhtyeen kanssa tehty yhteisalbumi “Olisinpa täällä”.

Pyhimyksen viimeaikaiset live-setit ovat olleet spektaakkelimaisia. Mm. suuren orkesterin ja teatteritaidetta sisältäneiden ”Neljä vuodenaikaa” -konserttien sekä Saimaan kanssa tehtyjen bändikeikkojen jälkeen artisti palaa takaisin rap-juurilleen. Alkuvuodesta 2020 ilmestyvän MIKKO-albumin julkaisukiertueella Pyhimys nousee lavalle pienemmällä ja intiimimmällä kokoonpanolla.

“Mikko on mun ikäluokan yleisin nimi ja samalla yleiskäsite mm. sanoissa baarimikko tai ovimikko. Mikko on siis vähän niin kuin kuka vaan, vaikka samalla se olen just minä. Siksi mun seuraavan albumin nimi on myös MIKKO.

Mä oon tehny tätä musaa nyt 20 vuotta, mutta vasta viimesen vuoden aikana se huomio on kohdistunu ensisijaisesti Mikkoon, siihen ihmiseen niiden biisien takana. Sen takia tuntui luonnolliselta käsitellä minää kokonaisen CD:n verran, kun se kuitenkin on loputon maailma siinä missä ulkoinenkin todellisuus. En halua sanoa, että kyse olisi silti mistään henkilökohtaisemmasta albumista sinänsä, vaan enemmänkin itsereflektiosta sen kautta miten ihmiset heijastaa mulle mun omaa kuvaa niiden käsitysten kautta.

Tää on tavallaan identiteettipoliittinen teko, eli haluan ottaa sen tarinan mun omaan hallintaan ja kertoa sen just niin vääristellen, kuin itse valitsen.”, valottaa Pyhimys tulevaa albumiaan.

Pyhimys tunnetaan myös Teflon Brothersin ja edesmenneen Ruger Hauer-yhtyeen jäsenenä.
 

 

Pyhimyksen esiintyminen Kehruuhuoneella 4.9.2020 on siirretty jälleen epävarman virustilanteen vuoksi.

Tapahtumajärjestäjä katsoo että loppuunmyytyä keikkaa ei ole turvallista järjestää 4.9.2020.

Uusi keikkapäivä on perjantaina 15.1.2021.

Alun perin 15.5. tai korvaavalle 4.9. keikalle ostetut liput käyvät sellaisenaan 15.1.2021 keikalle.

Voit halutessasi myös palauttaa lippusi. 

 

Lippurahojen palautuksia voi hakea tämän verkkolinkin kautta 15.9. saakka:

https://web.lippu.fi/palautus/